fbpx

Furry

Voor de Furry's zijn geen materialen van dierlijke oorsprong gebruikt, al lijken ze van bont en zijn ze zeker net zo zacht, je blijft de stof aaien! Langharig, kortharig, bruin, rood, zwart....de keuze is enorm.

Jeans (Denim)

We kennen Denim (Jeans) natuurlijk allemaal als de supersterke katoenen stof, niet voor niets de spijkerstof! Maar wist je ook dat dat de stof vernoemd is naar de Franse stad Nimes waar hij ooit vervaardigd is, juist voor deze kracht? Slofjes dus om stevig mee in je schoenen te staan!

Katoen

De grondstof katoen wordt best veel gebruikt. Met katoen creëer je namelijk lichte soepele stoffen. Doordat het de lucht goed door zal laten is het een heerlijke stof voor in de zomermaanden. Een mooie zomerjurk, een jasje of rok is ideaal om te maken met katoen.

Lammy

Wat lammy zo bijzonder maakt is dat je beide kanten kan gebruiken. Welke kant je ook kiest het blijft warm en ideaal voor de wintermaanden! Anders dan de naam doet vermoeden heb ik voor een diervriendelijke lammy gekozen.

Linnen

Linnen is altijd lekker luchtig, dit maakt het een heerlijke zomerstof. Wanneer je een kledingstuk van linnen draagt zal dit heerlijk om je heen vallen. Linnen heeft een eigen look, een beetje gekreukeld. Alles er uitstrijken is zonde!

PU/Vegan Leather

Deze stof heeft echt de leder look en toch zijn de sloffen met een diervriendelijk alternatief. Een milieuvriendelijk alternatief zelfs! Want anders dan andere PU/PVSC heb ik gekozen voor een stof waar de schadelijke oliestoffen vermeden worden. De productie duurt dan wel wat langer, maar eerlijkheid duurt het langst.

Skai

Stoer van buiten en zacht van binnen. Het is een soepele stof van kunstleer waar je zowel een jurk, jas, cape als slofjes van kan maken. Een groot voordeel is dat er een beetje stretch in zit en dit zorgt voor de perfecte pasvorm.

Suede/Suèdine

Deze stof is makkelijk te herkennen, je kan er namelijk patroontjes op tekenen met je vinger. Suede is gemaakt van echt leer en suedine is een kunstversie. Beide hebben dezelfde eigenschappen als slijtvast, warm en lekker soepel.

Sweater

Sweater, dan denk je gelijk aan een heerlijke warme trui. Dat klopt helemaal bij deze stof, net als tricot is het een breisel maar net wat dikker gemaakt. De vaak toegevoegde elastaan zorgt voor net dat beetje stretch waardoor het altijd goed past.

Teddy

Deze stof wil je het liefst als een deken over je heen trekken. Het word niet voor niets ook wel babystof genoemd. Een heerlijke fleece stof met een pluche uitstraling.

Tricot

Tricot is een breisel wat gemaakt kan worden van stoffen als wol en katoen. De vaak toegevoegde elastaan zorgt voor net dat beetje stretch waardoor het altijd goed past. Je kan het met de meest leuke patroontjes vinden en zorgt vaak voor een verrassende voering in de slofjes.

Wafel katoen

De naam zegt het al, dit is puur katoen! En altijd in een wafel geweven. Wafelkatoen is een zeer geliefde stof voor dekens, maar wordt natuurlijk ook veel in babyspulletjes gebruikt. Verkrijgbaar in vele kleuren.

Wol

Het mooie is dat deze wol gekookt is, waardoor het vervilt is. Je hoeft dus niet bang te zijn met wassen dat het mis gaat. Doordat het vervilt is laat het geen wind door en zal je lekker warm blijven wanneer je dit aan je voeten hebt.